generalnie w tej i właściwie w każdej innej kwestii widzę u Was, moi drodzy, totalny brak obiektywizmu, tak samo krótkie jak i długie anteny mają potężne wady, ale mają też zalety, czy to tak trudno zrozumieć, że każdemu o co innego chodzi i ma własne potrzeby i priorytety :?: :!:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Czesc
Mam takie pytanie w Caddym mam na tylnych dzwiach skrzydłowych [klapie] antene SIRIO CARBONIUM 27 BLACK 113cm skroca do ok.80 cm [przy strojeniu] + radyjko President Walker myślę nad wymiana na PRESIDENT IOWA ... co oniej sadzicie ?
Lub jaka inna polecacie... nie moze byc zbyt dluga bo auto nie jest niskie :?
Co cię skłoniło do zamiany anteny, kiepski uzysk z Floridy czy awaria?
Słyszałem sporo opinii, że to "złom" więc postanowiłem sprawdzić czegoś innego i zakupiłem Omege 27 i muszę powiedzieć, że mniej śmieci zbiera (a przy Unidenie, gdzie trzeba było non stop kręcić RF Gain to troszkę wkurzało, teraz na Johnnym III ASC pewnie bym różnicy nie zauważył) więc sprzedałem floridę skoro miałem dwie anteny zbliżone długością (30cm różnicy), a zmiana mnie kosztowała praktycznie 30 zł. Ogólnie jeździłem na floridzie prawie rok i jako anty-misiek spokojnie wystarcza.
Ale ostatnio jak mówił kolega z punktu CB przestali kraść Floridy, bo ze sztukowanym kablem nie działa jak trzeba.
ktoś bardzo sprytną teorię w "świat" póścił - grunt że działa jeżeli faktycznie przestali florydy pożyczać... natomiast już samo to, iż cieszyły się tak dużym powodzeniem pośród "pożyczających" oraz w nasępstwie na rynku wrórnym daje do myślenia co do przydatności i sprawności tej anteny.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
.....więc sprzedałem floridę skoro miałem dwie anteny zbliżone długością (30cm różnicy), a zmiana mnie kosztowała praktycznie 30 zł. Ogólnie jeździłem na floridzie prawie rok i jako anty-misiek spokojnie wystarcza.[/quote]
Ja tam bardzo cenię ten złom. Chłopak siostry ma, jego kolega - każdy zadwolony.
Co do 30cm różnicy to sorry ale dla mnie to nie jest zbliżona długość. Przy 60cm już bym zahaczał przy wjeździe do garażu
Może to nie jest "audiofilska" antena, ale jako antymisiek do miasta, na podziemne parkingi przy marketach jest idealna, co cytowany kolega potwierdza.
O dziwo, także jestem zadowolony ze zwykłego hustlera za 70pln
4x4BKF, ale ja też byłem zadowolony, zestaw Uniden + President zwrócił mi się 10 razy więc spoko, fakt teraz lekko zahaczam u siebie lekko anteną ale to niewiele (na Floridzie było opór zapasu).
Wpadło mi troszkę hajsu to zmienił i radio i antene, bo już mnie to szszszszsz... wkurzało więc radio to zmieniłem z własnej wygody :P
Na hustlerze też jeździłem jak kupiłem Unidena i też jako anty-misiek starcza, MLke też przetestowałem ale tak długi bat mi nie potrzebny.
Komentarz